Huolimatta mielenkiintoisesta kuvanlaadusta, ruoka oli todella hyvää! Reseptit lainattiin kolmesta osoitteesta; kastike Sudenmarjat -blogista, paahtojuurekset Jamie Oliverilta, ja pyörykkäohje löytyi Pastanjauhajilta.
Paahtojuurekset (omiin tarpeisiin modifioitu)
2-3 annosta
Pieniä puikulapottuja (n. 10 kpl)
puoli pussia pikkuporkkanoita
puolikas isosta palsternakasta
pari pikkulanttua
rypsiöljyä
rosmariininlehtiä
1 kynnetön valkosipuli
suolaa, mustapippuria
Idea on tämä: pilko juurekset samankokoisiksi palasiksi, puikulat ja porkkanat voi jättää kokonaisiksin jos ovat tarpeeksi pieniä. Kiehauta pannussa tai kattilassa vettä, lisää suolaa, ja laita juurekset kiehumaan n. 9 minuutiksi. Valuta siivilässä. Ota siivilästä erikseen puikulat ja laita siivilään (mielellään jokin metallinen tms. rosoisa siivilä) ja pyöräytä varovasti niin että perunoiden pinta rispaantuu.
Laita uunivuokaan rypsiöljyä (aika reilusti), valkosipulinkynsiä/palasia ja rosmariininlehtiä. Käytä vuokaa uunissa 200 asteessa sen verran, että öljy alkaa kuumeta.
Laita sitten juurekset vuokaan, ja mukaan suolaa ja mustapippuria. Sekoita varovasti niin että juurekset ovat kaikki öljyssä ja mausteissa. Koita asetella
juurekset vuokaan niin, etteivät ne ole yhtään päällekkäin.
Paista uunissa n. 45-60 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti