Kokkailua ja leipomista suurien tunteiden kanssa - eihän siitä mitään muuten tuu ;)


tiistai 29. kesäkuuta 2010

Kesäinen raparperijuoma

Kesäkuumalla tekee aina mieli jotain kylmää hyvää juotavaa, ja niin teki viime viikollakin. Resepti taisi löytyä maku.fi -sivuilta. Juoma oli helppo tehdä, ja litran annos oli myös riitttoisa sillä juomaa sai ainakin minun makuuni laimentaa veden kanssa. Laitoin lasilliseen n. 2/3 juomaa ja 1/3 vettä.



Raparperijuoma
1 l

5 dl raparperia (kuorineen)
8 dl vettä
1 kanelitanko
1 dl sokeria
3 rkl sitruunamehua

jääpaloja (ja tuoretta minttua halutessa) tarjoiluun

Pese raparperit ja leikkaa ne paloiksi. Pane raparperipalat, vesi ja kanelitanko kattilaan ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.
Jäähdytä haaleaksi. Siivilöi seos, ja lisää juomaan sokeri ja sitruunamehu. Sekoita kunnes sokeri on täysin liuennut. Kaada mehu puhtaaseen pulloon, ja anna tekeytyä jääkaapissa yön yli ennen nauttimista. Lisää juomaan mintun lehtiä ja jäitä juuri ennen tarjoilua.

Ei kommentteja: