Kokkailua ja leipomista suurien tunteiden kanssa - eihän siitä mitään muuten tuu ;)


perjantai 4. kesäkuuta 2010

Linssit huurussa

Eilen tein yhtä arkisuosikkia eli linssikeittoa/muhennosta. Se on aina maistunut lihansyöjillekin, tosin helppo tähän on halutessaan lisätä vaikka jauhelihaa tai kinkkua. Teen tätä usein myös vihreistä linsseistä, joita pitää liottaa ensin yön yli.



Linssikeitto, iso padallinen

rypsiöljyä
1 punasipuli
paprikamaustetta
1 rkl tomaattipyrettä
n. 2,5 dl virautettuja punaisia linssejä
5 dl vettä
1/2 kasvisliemikuutio (reformi)
2 prk tomaattimurskaa (itsellä oli toinen purkki pirkan chili-tomaattia, toinen heinzin yrtti-tomaattia)
2 isoa perunaa
3 rkl tricolore simpukka -makaroonia
puolikas sitruuna
1 yksikyntinen valkosipuli
pakkasesta 1 prk yrttejä, 'ört gryddor provencale'
mustapippuria
tabascoa
cayennepippuria

Lämmitä pata. Laita sinne
kunnon loraus öljyä, paprikamaustetta ja tomaattipyre. Pyörittele hetken aikaa, ja lisää pilkottu sipuli. Kuullota, ja lisää sitten vesi, liemikuutio, tomaattimurska, linssit, ja perunat pieninä palasina. Anna kiehua hiljaisesti kansi päällä noin 20 minuuttia. Lisää makaronit, ja anna kiehua vielä muutama minuutti. Tarkista ovatko perunat jo kypsiä. Lisää sen jälkeen yrtit, sitruunan mehu, valkosipuli, ja mausteet. Lisää tarvittaessa vettä jos keitosta uhkaa tulla liian sakea.
Tarjoa keitto ranskankerman kanssa.





Ei kommentteja: