Kokkailua ja leipomista suurien tunteiden kanssa - eihän siitä mitään muuten tuu ;)


tiistai 29. kesäkuuta 2010

Makeantulinen tofu

Jokin aika sitten kiinnostuin Pippurimylly -blogista löytyvästä tofu-ananaskastikkeesta, joka on peräisin Kasvisruokia Aasiasta -kirjasta. Tein itse kastikkeesta hieman vähemmän makean version, ja pidin siitä kovasti. Tofuna käytin pehmeää tofua, joka on hieman arka käsiteltävä mutta minusta kaikista tofulaaduista paras kastikkeisiin.


Makeantulinen tofukastike
3-4 annosta

270 g pehmeää maustamatonta tofua
3 rkl rypsiöljyä
3 rkl punaista thaicurrytahnaa
1 rkl raakaruokosokeria
1 tl chilihiutaleita
ripaus cayennemaustetta
suolaa
1 tlk kookosmaitoa
1 tlk ananaspaloja omassa mehussaan
(maissisuurustetta tarvittaessa)
puolikas sitruuna

Valuta tofu, ja laita talouspaperille kuivumaan. Kuutio suht isoiksi palasiksi varovasti. Kuumenna pannu. Laita pannulle rypsiöljyä, currytahnaa, sokeria, chiliä ja cayenneä ja sekoittele parin minuutin ajan. Lisää tofu mukaan ja paistele sen pintaan väriä. Kaada kookosmaito pannuun, ja lisää anananakset. Anna kiehahtaa. Purista vähän sitruunan mehua mukaan, ja maista tarviiko kastikkeeseen lisätä suolaa. Anna hautua hetki, suurusta tarvittaessa maissisuurusteella. Tarjoa munanuudelien kanssa.




Ei kommentteja: