Kokkailua ja leipomista suurien tunteiden kanssa - eihän siitä mitään muuten tuu ;)


keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

Pullapäivä

Jokin aika sitten innostuin tekemään pullia. Alunperin tarkoitus oli tehdä kierrepullia, mutta huomatessani sokerivaraston varsin rajalliseksi, päädyin pikkupulliin. Kanelia kuitenkin halusin niihin, joten sitä laitettiin voinokareen seuraksi. Pullista tuli oikein hyviä. Jos kaipaa niihin oikein pyöreää muotoa, voi kokeilla laittaa ne kertakäyttövuokiin.



2 pellillistä valmiita pullia

5 dl maitoa
1 pkt hiivaa
2 dl sokeria
2 tl suolaa
200 g leivontamargariinia sulana tai pehmeänä
n. 15 dl vehnäjauhoja

Päälle:

n 150 g voita

kanelia ja sokeria

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja ripottele joukkoon hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Sekoita joukkoon sokeri ja suola. Lisää joukkoon n. 3/4 jauhoista pienissä erissä käsin. Sekoita taikinaan sitten voisula, ja tämän jälkeen loput jauhot. Kun olet vaivannut taikinan valmiiksi, laita sen päälle hitunen vehnäjauhoja.

Lämmitä mikrossa esimerkiksi kahvikupillinen vettä. Ota kuppi pois ja laita liinalla peitetty taikinakulho sisään, ja ovi kiinni. Anna taikinan kohota mikrossa kaksinkertaiseksi, noin tunti.

Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Vaivaa ilmakuplat pois, ja tee osista tangot. Jaa tangot yhtä suuriin osiin. Pyörittele paloista varovasti pullia, ja laita pellille kohoamaan liinan alle (n. 20 min.)

Paina kohonneisiin pulliin sormella keskelle painauma. Laita siihen nokare päällyssekoitusta (sekoita keskenään pehmeää voita ja kanelia). Voitele pullat munalla, ja lisää vielä hienoa- tai raesokeria.

Paista 200 asteessa n.10-13 minuuttia.



1 kommentti:

susihukkanen kirjoitti...

Ihanan näköisiä pullia, melkein tuli jo tuoreen pullan tuoksu nenään! Kun jaksaisikin joskus leipoa ihan kunnon pullaa...mutta se taikinan vaivaaminen tuntuu niin työläältä!