Kokkailua ja leipomista suurien tunteiden kanssa - eihän siitä mitään muuten tuu ;)


maanantai 10. marraskuuta 2008

Halloumisalaatti

Halloumisalaatti on täyttävää ja hyvää, ja siitä saa helposti erilaisia versioita. Viikonlopun ruoan kanssa (kts. kuva 'Kermaperunat & uunikasvikset') tehtiin hedelmäistä salaattia, jota jäin kaipaamaan edellisen viikon lomareissulta. Silloin salaatti suunniteltiin yhdessä veljeni vaimon kanssa.:)

Halloumisalaatti
4-6 hlö:lle

2 pakettia kevythalloumia
pieni jäävuorisalaatti, tai iso ruukku jääsalaattia
rucolaa oman maun mukaan, itse laitoin kourallisen
3 omenapäärynää
puolikas kurkku
iso terttu vihreitä viinirypäleitä
yksi keltainen paprika

kastikkeeksi:
loraus hedelmämehua sekoitetaan purkilliseen monen hedelmän pilttiä tms.
(esim. mango-ananas-päärynä)

Laita revitty/pilkottu salaatti kulhoon, ja sekoita joukkoon rucolaa, paloiteltu kurkku, omenapäärynät, rypäleet josta siemenet on otettu pois, ja pilkottu paprika. Halloumin voi laittaa kahdella tapaa: joko pilkkoa ensin ja paistaa pienissä erissä, tai sitten leikata halloumi viipaleiksi, paistaa, ja pilkkoa sitten. Kun halloumipalaset ovat vähän jäähtyneet, ne lisätään salaattiin. Kastikkeen voi tarjota erikseen.






1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tää on niiiin hyvää! Tehtiin taas tänään tätä ja nyt on vanha tuttu ähky! Toi rucola ja hedelmät sopii todella hyvin yhteen...