Kokkailua ja leipomista suurien tunteiden kanssa - eihän siitä mitään muuten tuu ;)


maanantai 10. marraskuuta 2008

Nuudelikokeilu

Perjantaina piti tehdä pikaista ruokaa, ja se muotoutuikin lopulta aineksista, jota sattui tulemaan eteen tai löytymään kaapeista. Matkalla anoppilaan kävin tuolla länsinaapurimme puolella, josta sai vihreää tankoparsaa tosi halvalla eli se tuli ruokaan mukaan ehdottomasti! Ruoasta tuli hyvää, pitää kokeilla lisää kokkausta nuudelien kanssa!

Nuudelit tankoparsan ja artisokan sydämien kanssa
1 annos

munanuudeleita yhden annoksen verran
4 kpl vihreää tankoparsaa
marinoituja latva-artisokan sydämiä
kermaviilikastiketta
mausteita: mustapippuria, paprikajauhetta, inkiväärijauhetta, muskottipähkinäjauhetta, valkosipulijauhetta
1 tl tomaattipyrettä
1/4 palanen kasvisliemikuutiosta
soijakastiketta
balsamicoa
hunajaa
rypsiöljyä

Keitä vesi kiehuvaksi, ja laita siihen hiukan suolaa ja sokeria. Laita pestyt tankoparsat veteen, ja anna kiehua 3-4 minuuttia. Ota kattila pois liedeltä, ja lisää veteen nuudelit. Nuudelit ovat kypsiä noin 4 minuutin kuluttua. Laita valumaan sihtiin. Ota haluamasi määrä marinoituja artisokan sydämiä, virauta ne hellävaraisesti ja kuivaa talouspaperin päällä.
Lämmitä pannu, ja laita pannulle runsaasti rypsiöljyä. Lisää öljyyn mausteet, ja kasvisliemikuution palanen murennettuna, ja pyörittele hetki paahtaen mausteita. Älä polta!
Lisää joukkoon tomaattipyre, pikkuisen soijaa ja balsamicoa sekä hunajaa. Sekoita. Lisää pannulle nyt valutetut nuudelit sekä tankoparsat ja artisokan sydämet, ja sekoittele pannulla niin että mausteet tarttuvat niihin ja kaikki ainesosat lämpiävät. Tarjoa esim. kermaviilikastikkeen kanssa! (kaupasta löytyy valmiitakin)

Ei kommentteja: