Kokkailua ja leipomista suurien tunteiden kanssa - eihän siitä mitään muuten tuu ;)


perjantai 21. marraskuuta 2008

Tofupihvi-hampurilainen

Eilen päätin koittaa tehdä tofupihvejä hampurilaista varten. Ruoasta tuli kyllä hyvä, mutta olisin kaivannut lisää makua pihveihin. Itse olen saanut kunnolla makua aikaan vain marinoimalla, eli seuraavalla kerralla marinoin tofupalat yön yli.


Tofupihvi-hampurilainen
3 hlö:lle

pkt tofua, ei pehmeää
(marinadi:
1 dl chiliketsuppia tms.
1/2 dl rypsiöljyä
1/4 dl soijakastiketta
1/4 dl balsamicoa
1 tl tomaattipyrettä
puristus limestä tai sitruunasta
mustapippuria, basilikaa, oreganoa, paprikajauhetta)
1 dl kuivattua sipulirouhetta
1 dl jauhoja
mausteita tarvittaessa
1 kananmuna
1-2 rkl vettä
barbeque -lohkoperunoita pakkasesta
coleslaw -salaattia
metsäsienisalaattia
suolakurkkuja pilkottuna
tuorejuustoa
salaatinlehtiä
ruissämpylöitä kuoriksi

Leikkaa tofupala viipaleiksi poikittaissuunnassa, vaikka 0,5-1 cm paksuiseksi. Laita viipaleet talouspaperin päälle, ja toinen paperi vielä päälle niin että palaset vähän kuivuvat.
(tee marinadi: sekoita kaikki marinadin ainekset yhteen. Laita tofupalat marinadiin varovasti, ja pidä jääkaapissa yön yli)
Laita perunat leivinpaperin päälle pellille, ja laita uuniin 225 asteeseen (tai niinkuin pakkauksessa sanotaan). Riko kananmuna lautaselle ja vispaa sekaisin veden kanssa. Laita toiselle lautaselle jauhot, sipulirouhe ja mausteita. Kääntele tofupalasia varovasti ensin kananmunaseoksessa, ja sitten jauholautasella. Laita palaset leivinpaperille. Kun perunat ovat olleen uunissa enintään 10 minuuttia, laita uuniin myös tofupalat perunoiden viereen. (palat voi hyvin paistaa myös pannulla ruokaöljyssä, mutta itse pidän tofun koostumuksesta enemmän kun se on ollut uunissa) Kun perunat ovat valmiit (yhteensä niitä pitää paistaa noin 20 min.), niin tofupihvit ovat myös. Kokoa hampurilainen: lämmitä sämpyläkuoret esim. leivänpaahtimessa, uunissa tai leipägrillissä. Laita väliin tofupalasten lisäksi esimerkiksi tuorejuustoa, coleslaw'ta, ketsuppia, salaatinlehtiä, juustoa, suolakurkkuja jne. Metsäsienisalaatti sopii myös perunoiden kanssa.

Ei kommentteja: