Nopeaa ja hyvää on perus- tomaattikastike pastalle. Pastana minulla oli tuoretta pinaattipastaa, johon keittämisen jälkeen sekoitin vähän voita ja parmesaania.
Kastikkeeseen saa proteiineja helposti, kun lisää pestyjä punaisia linssejä tai soijarouhetta.
Tomaattikastike pastalle
2-3 annosta
pahvipurkillinen tomaattimurskaa, esim. yrttistä
1 rkl tomaattipyrettä
loraus soijakastiketta
mustapippuria, basilikaa, chilirouhetta, timjamia
tuoretta yrttiä (jos sattuu olemaan, itselläni oli rucolaa)
sokeria
Laita tomaattimurska kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää pieni tl sokeria, tomaattipyre, soijakastiketta, ja mausteet. Keittele parikymmentä minuuttia niin, että kirpeys lähtee vähän pois. Lisää mahd. yrtit lopuksi. Joukkoon sopii myös esim. mustat oliivit, tofupalaset, feta, aurinkokuivattu tomaatti jne.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti