Kokkailua ja leipomista suurien tunteiden kanssa - eihän siitä mitään muuten tuu ;)


keskiviikko 12. marraskuuta 2008

Makaronilaatikko

Tänään meillä juhlitaan synttäreitä ja myöhästynyttä isänpäivää! Ennen kakkua pitää kuitenkin syödä jotain oikeaa ruokaa, ja makaronilaatikko tuli eilen sopivan nopeasti valmiiksi. Vuoan vasempaan reunaan tuli myös allekirjoittaneelle oma vege-osio, joka kuvassa näkyykin vähän erivärisenä.;)


Makaronilaatikko
4-6 hlö:lle

tummaa tai täysjyvämakaronia
1/2 kasvisliemikuutio
400 g naudan jauhelihaa
pekonia valmiina kuutioina
1/2 prk savuporosulatejuustoa (pieni rasia)
1/2 prk kolmen juuston kermaa
1/2 prk tomaattimurskaa (yrttinen, pahvipurkki)
mustapippuria, basilikaa, suolaa
kananmuna
hiukan korppujauhoja ja flora culinessea

Keitä makaronit vedessä, johon on liuotettu kasvisliemikuutio ja vähän suolaa. Makaronien määrä riippuu uunivuoan koosta, ja pussin kyljestä saa myös ohjeita. Itsellä makaronia taisi mennä n. 6 dl. Kun makaronit ovat kypsiä, laita ne odottamaan siivilään.
Paista jauheliha ja pekonikuutiot. Lisää tomaattimurskaa, mausteita, ja lopuksi sulatejuustoa pieninä palasina.
Sekoita jauheliha-pekoni ja makaronit uunivuokaan (vuoan voi voidella, jos ruoka siihen tarttuu helposti). Sekoita ruokakerma ja kananmuna yhteen, ja lorauttele seos laatikon päälle tasaisesti. Lisää pikkuisen korppujauhoa päälle, ja sen päälle vielä halutessa flora culinessea ristiin rastiin. Laita uuniin 200 asteeseen. Paistoaika riippuu taas vuoan koosta ja ruuan määrästä, minulla vuoka oli uunissa 40 minuuttia. Laitoin myös loppuvaiheessa foliota päälle, ettei ruoka pääsisi kuivahtamaan.

Vege-osio vuoan laidassa oli pikaversio. Eli laitoin mitta-astiaan 1-2 dl vettä, ja sinne siihen sopiva määrä soijarouhetta. Kun soijarouhe oli hieman turvonnut, laitoin joukkoon hieman tomaattimurskaa ja sokeria, ja seoksen hetkeksi mikroon kuumenemaan. Sen jälkeen lisäsin tuore- tai sulatejuustoa, ja mausteita (mustapippuria, cayenne-pippuria, valkosipulijauhetta ja basilikaa) sekä suolaa ja soijakastiketta ja tabascoa. Hyvä tuli!;)

Ei kommentteja: