Kokkailua ja leipomista suurien tunteiden kanssa - eihän siitä mitään muuten tuu ;)


maanantai 10. marraskuuta 2008

Kermaperunat ja uunikasviksia

Viikonloppuna anoppilassa tehtiin kasvisruokaa, josta koitin saada sellaista että se maistuisi lihansyöjillekin.Yllättävän hyvin kasvikset menivät, olisi voinut melkein tehdä suuremman määrän. Kuvasta tuli vähän suttuinen, mutta ruoka oli kyllä aivan kaunista katseltavaa paikan päällä.:)


Kermaperunat ja uunikasviksia
6 hlö:lle

puikulaperunoita kuorittuna ja siivutettuina yhteen isoon tai kahteen pienempään uunivuokaan
vettä 2-3 dl
1/2 kasvisliemikuutio
suolaa, mustapippuria
1/2 prk olympia sulatejuustoa (se pienempi purkki)
2 prk ruokakermaa (esim. 15%, kevyt&paksu tai 3 juuston kermaa)

3 eriväristä paprikaa
marinadi:
1/2 dl soijakastiketta
1/2 dl balsamicoa
1/2 dl vettä
1/2 dl rypsiöljyä
2 rkl tomaattipyrettä
hunajaa
kuivattua oreganoa sekä basilikaa

rasiallinen herkkusieniä
3 rkl tuorejuustoa (esim. ruohosipuli)
kourallinen kukkakaalen kukintoja
puolikas pienestä kesäkurpitsasta
puolikas sipuli
1 rkl tomaattipyrettä
soijakastiketta
mustapippuria, valkosipulijauhetta, basilikaa
loraus ruokakermaa

Laita viipaloidut perunat vuokaan tasaisesti. Lämmitä vesi, ja sekoita joukkoon liemikuution palanen sekä sulatejuusto. Lisää joukkoon vähän suolaa ja mustapippuria. Kaada sekoitus perunoiden päälle. Lisää vielä ruokakermaa tarpeen mukaan, itselläni meni reiluun kuuden hengen annokseen (kaksi pikkuvuokaa) 4-5 dl. Laita uuniin 175 asteeseen. (perunoissa menee noin tunti, seuraa ja kääntele välillä, sekä maistele kypsyyttä ja oikeaa suolan määrää) Jos laitat vihannekset perunoiden jälkeen uuniin, perunat pysyvät sopivan aikaa lämpiminä kun laitat vuokien päälle tiukasti foliota.

Pese ja poista siemenet paprikoista. Leikkaa paprikat palasiksi, ja laita marinadiin (marinadin kaikki ainekset laitetaan yhteen ja sekoitetaan hyvin). Marinoi palasiksi leikattuja paprikoita jääkaapissa mielellään muutama tunti. Laita uuniin vuokaan yhtäaikaa herkkusienten kanssa,
<>

Tee herkkusienten täyte: pilko kukkakaali, kesäkurpitsa ja sipuli ja paistele pannulla rypsiöljyssä. Lisää mausteita, soijakastiketta, tomaattipyre ja tuorejuusto. Laita tarvittaessa vähän myös ruokakermaa. Kun vihannekset alkavat olla melkein kypsiä, ota pannu pois liedeltä. Ota herkkusienten kannat pois, ja pese sienet. (kantoja voi myös pillkoa täytteeseen) Laita uunivuokaan hieman rypsiöljyä että sienet eivät tartu siihen.
Aseta sienet ylösalaisin uunivuokaan, ja laita reilusti täytettä niiden sisään ja vähän päällekin. Paista yhdessä paprikoiden kanssa <>

Ei kommentteja: