Kokkailua ja leipomista suurien tunteiden kanssa - eihän siitä mitään muuten tuu ;)


maanantai 10. elokuuta 2009

Eeva -tädin kakku

..joka myös brita -kaukun nimellä tunnetaan. Minulla on jotenkin onnistunut menemään tämä kakku ohi puoli elämää, kunnes sain sitä maistaa Hra Karhun
sukulaisissa. Kakku tainnee olla jonkinlainen perinne siellä, sillä aina sitä saa kun kahvin aika tulee. Ja aina sitä myös odotetaan yhtä innokkaina.:)
Minulle se on aina Eeva -tädin kakku.


Eeva -tädin kakku

Pohja:
125 g pehmeää margariinia
1 dl sokeria
3 munankeltuaista
1,5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
4 rkl maitoa

Päällys:
3 munanvalkuaista
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Vispaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää/vispaa joukkoon munankeltuaiset yksitellen. Sen jälkeen lisää vielä jauhoseos ja maito. Levitä reunalliselle pellille leivinpaperin päälle.

Vispaa munanvalkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Levitä edellisen seoksen päälle pellille. (päälle voi ripotella mantelilastuja)

Paista noin 175 asteessa, kunnes marenki on vähän ruskettunut. Ota pois uunista ja anna jäähtyä. Leikkaa kahteen yhtä suureen osaan. Laita 1. palanen sopivalle kakkualustalle, ja päällystä esim. kermavaahdolla ja hilloilla. Laita toinen palanen päälle, ja anna hieman vetäytyä ja kostua jääkaapissa.

Malli voi olla mikä vain, mutta se kannattaa leikata malliinsa vasta paistamisen jälkeen. Jos taikinaa laittaa pellille tiettyyn muotoon, se takuulla silti leviää koko pellin kokoiseksi. Toinen huomioitava juttu on, että kakku ei kauheasti pidä lämpimästä. Eli tarjoa suoraan jääkaapista, niin se on parhaimmillaan.

Tässä vielä kuva maisemista, jossa sitä on aika monet kerrat jo nautiskeltu.





Ei kommentteja: