Kokkailua ja leipomista suurien tunteiden kanssa - eihän siitä mitään muuten tuu ;)


maanantai 17. elokuuta 2009

Porotzone

Viikonloppuna luin susihukkasen blogia, ja kuola alkoi valumaan siihen malliin että lattialuutu piti hakea. Eikun kauppaan ja peukalot jauhoihin.


Poro -kotzone

2 pikkupohjaa tai yksi iso:

5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 kukkurallinen tl leivinjauhetta
2 dl vettä
3 rkl öljyä
+ tomaattikastiketta (esim. arrabbiata) ja juustoraastetta

Sekoita kulhossa jauhot, suola ja leivinjauhe. Lisää kylmä vesi sekä öljy ja sekoita nopeasti taikinaksi. Puolita taikina ja kauli pyöreään muotoon jauhojen avulla.
Laita tomaattisoosi ja juustoraaste pohjille, ja paista 250 asteessa reilu kymmenen minuuttia.

Tee sillä välin täyte. Kun pohjat ovat valmiita, laita täytettä puolikkaalle pitsalle, ja taita sitten pitsa kiinni.

Meillä tuli poropitsaan:
kylmäsavuporo -rouhetta
kunnon fetajuustoa
viinirypäleen puolikkaita
ananaspaloja
salaattia
tabascoa

Kasvispitsaan tuli:
kanttarelleja
fetaa
viinirypäleitä
ananasta
punasipulia
salaattia
tabascoa





Ei kommentteja: