Kesällä pääsi taas paistelemaan nuotiolle kaikkea mitä mieleen tuli. Omia sormiakin piti välillä grillata.
Kuvassa herkkusienivarras, nyyttiperunoita, halloumia ja porsaan sisäfilettä.
Porsaan sisäfilee nuotiolla
Poista fileestä isoimmat kalvot ja muut sähellykset. Leikkaa filee auki; tee ensin pieni viilto keskikohdan suuntaan, ja ala sitten leikata sivulle päin. Jatka niin että fileestä tulee aivan aukinainen 'levy'. Laita täyte: reilusti tuoreita basilikan lehtiä ja esim. ruohosipuli -tuorejuustoa. Lisää vielä mustapippuria ja sormisuolaa.
(halutessasi fileen voi kääriä pekoniin tai vaikka laittaa folioon).
Paistele hiilloksella kypsäksi, kääntele usein ja varo ettei ehdi kuivahtaa.
Puikulaperunat nuotiolla
Ota foliosta reiluja paloja, niin että kuutisen pottua menee yhden palan sisälle (pieniä alkukesän pottuja). Laita foliolle voita, merisuolaa, uutta sipulia ja loraus valkoviiniä. Laita nyyttiin melkein kypsät perunat, ja grillaa hiilloksen sivussa/päällä kymmenisen minuuttia.
Herkkusieniin teen yleensä täytteen pannulla. Pilkon kasviksia pieniksi (esim. kesäkurpitsaa, porkkanaa, paprikaa, kukkakaalta) ja paistelen ne pannulla melkein kypsäksi. Joukkoon soijaa, tuorejuustoa, mustapippuria, suolaa, tomaattipyrettä ja ehkä loraus kermaa. Täytetyt sienet ympäröidään lihansyöjille vielä pekonilla ennen grillausta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti