Kokkailua ja leipomista suurien tunteiden kanssa - eihän siitä mitään muuten tuu ;)


torstai 30. lokakuuta 2008

Tofupalat

Luin Lettupannua toissapäivänä, ja innostuin kokeilemaan heidän viimeisintä tofuohjettaan. Riisin muutin alkuperäisestä ohjeesta spagetiksi med pesto. Pestoa laitoin kahden hengen spagettiannokseen 6 pikkulusikallista, vaikka sitä ei oikein tuossa kuvassa näykkään.Hyvää oli näinkin!

Tofupalat
2 hlö:lle

150 g maustamatonta tofua
1 luomukananmuna
0,3 dl seesaminsiemeniä
0,3 dl maizenaa
0,5 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 dl appelsiinin mehua
1 tl soijakastiketta
1 tl siirappia tai hunajaa
(salaattiaineksia)
rypsiöljyä paistamiseen

Leikkaa tofu palasiksi. Sekoita kananmuna, seesaminsiemenet, maizena, suola ja mustapippuri. Kierittele tofupalasia seoksessa, ja kuumenna pannu. Laita pannulle rypsiöljyä, ja tofupalat. Lisäsin tässä vaiheessa vielä tofupalasten päälle loput seoksesta, mikä ei ollut tarttunut palasiin.Paista kullanruskeiksi, ja käännä toinenkin puoli paistumaan. Kun kumpikin puoli tofusta on paistunut, siirrä palaset lautaselle odottamaan, ja pyyhkäise pannu puhtaaksi öljystä.

Sekoita keskenään appelsiinin mehu, soijakastike ja siirappi tai hunaja. Lisää pannulle, ja keitä muutamia minuutteja kunnes liemi on siirappimaista. Tarvittaessa lisää maizenaa. Lisää sitten tofupalat, ja kääntele niitä pannulla niin että liemi tarttuu niihin.
Palat sopivat syötäviksi esim. pastan tai riisin kanssa. Salaatti sopisi hyvin seuraan, itsellä vain ei sattunut olemaan tarpeeksi aineksia kaapissa.:)





Ei kommentteja: