Kokkailua ja leipomista suurien tunteiden kanssa - eihän siitä mitään muuten tuu ;)


maanantai 9. toukokuuta 2011

Äitienpäivän pavlova -kakku

Vaihteeksi teki mieli jotain kevyempää herkkua, joten tämä kaunotar löysi tiensä äitienpäiväpöytään. Marengista tuli juuri sellaista kuin halusin, kiitokset siitä metalliastialle jossa marenki valmistui hurjan nopeasti!




Marenkipohja

4 valkuaista

250 g sokeria

2 tl maissijauhoa

1 tl valkoviinietikkaa

(pari tippaa vaniljauutetta)

Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria ruokalusikallinen kerrallaan ja vatkaa koko ajan, kunnes kaikki sokeri on lisätty ja seos tuntuu sormien välissä hierottuna pehmeältä, ei rakeiselta. Nostele joukkoon maissijauhot sekä valkoviinietikka, johon on sekoitettu vaniljauute. Levitä marenkimassa leivinpaperoidulle pellille n. 21 cm halkaisijaltaan olevaksi ympyräksi. Tasoittele päällys ja reunat. Muista, että marenki paisuu uunissa. Työnnä pelti uuniin ja laske välittömästi uunin lämpötila 150 asteeseen. Paista marenkia tunti.

Anna pohjan jäähtyä kunnolla, sen voi myös tehdä edellisen päivänä ja laittaa jääkaappiin yön ajaksi. Itse laitoin pohjan päälle flora vispi -kermasta tehtyä kermavaahtoa ja mansikoita, mustikoita ja hilloja.



Ei kommentteja: