Kokkailua ja leipomista suurien tunteiden kanssa - eihän siitä mitään muuten tuu ;)


maanantai 2. toukokuuta 2011

Baileys cupcakes

Vappuna tein kuppikakkuja jotka ovat olleet mielessä jo vähän aikaa. Ohjeeseen törmäsin Safkaseireenin sivuilla. Oikein hyviä tuli. En halunnut laittaa alkuperäisessä ohjeessa ollutta kaakaotomusokeria (en tyykkää!) kuorrutteeseen, joten laitoin tavallista tomusokeria 270 g ja kaakaojauhetta 70 g. Tämän vuoksi myös nestettä tarvitsi enemmän, eli käytin täytteeseen 2 baileys-minipulloa ja enemmän maitoa. Tein myös kakuista suhteellisen isokokoisia, joten täytettä jäi vähän yli. Totesin myös että kakut pystyi tekemään hyvin ihan vaan vatkaimella.






Baileys cupcakes, 12 isoa

100g vehnäjauhoja
20g kaakaojauhetta

140g sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

40g huoneenlämpöistä voita
1/2 tl vanilja-aromia

120 ml maitoa

1 muna


Lämmitä uuni 170 asteeseen.
Yhdistä kuivat aineet ja voi ja käytä monitoimikoneella kohtuullisen isolla teholla kunnes rakenne muistuttaa hiekkaa. Sekoita munat aromiin ja maitoon haarukalla vispaten. Lisää munamaitoseoksesta puolet hitaalla teholla konella käyttäen, nosta sitten tehoa kokkareiden välttämiseksi. Lisää kovalla teholla konetta käyttäen loput nesteestä ja käytä hetken aikaa konetta kunnes seos on pehmeää ja tasaista.

Aseta muffinssipellin syvennyksiin paperivuoat ja kaada taikinaa vuokiin kunnes ne ovat noin 2/3 täynnä. Paista noin 20min kunnes ponnahtavat takaisin muotoonsa sormella painettaessa eikä tikkuun tartu mitään. Jäähdytä ja leikkaa terävällä veitsellä mahdolliset "hiipat" pois jotta pinta olisi tasainen.


Baileyskuorrute

140g tavallista tomusokeria
160g kaakaotomusokeria

100g huoneenlämpöistä voita

40g kaakaojauhetta

50ml Baileys-likööriä (eli yksi minipullo)

10-20ml maitoa


1. kaada monitoimikoneen kulhoon tomusokerit ja voi sekä kaakaojauhe; käytä konetta kunnes seos on tasaista 2. lisää muutaman teelusikallisen verran kerrallaan Baileysiä seokseen käyttäen konetta matalalla teholla 3. kun Baileys on lisätty, lisää pieniä tilkkasia maitoa kunnes koostumus on sopiva ajatellen kuorruttamisen teknistä puolta 4. nosta teho korkealle ja vispaa noin 5-7 minuuttia kunnes täysin tasaista ja sileää 5. kuorruta cupcaket joko veitsellä voidellen tai pursottaen, koristele halutessasi käyttäen mitä mukavaa ikinä keksitkin



1 kommentti:

Ulla kirjoitti...

Kiva että tykkäsit! Todella kaunis lopputulos kuvineen!