Kokkailua ja leipomista suurien tunteiden kanssa - eihän siitä mitään muuten tuu ;)


maanantai 23. toukokuuta 2011

Silputtua possua oluessa

Kauppahallissa sattui silmään possun lapaa, joka on ollut mielessä jonkin aikaa. Otin ison möhkäleen mukaan, ja sitten koitin saada sen mahtumaan pataan. Mahtui se sinne pienen modifionnin jälkeen. Lopputuloksenä mehevää revittyä/silputtua possua padassa, jota voi käyttää vaikka ja mihin. Possua siis. Ja pataakin.

Alunperin havittelin pataseuraksi chipotle-chilejä tomaattisoosiin säilöttynä, mutta koska ei tähän hätään löytynyt niin käytin muuta. Jälkiviisaana (ja herra marjaskarhun kommenttien avulla) sanoisin että maustaa voi vielä enemmän, ja juuri moinen chilipurkki menee kyllä seuraavan kerran mukaan. Mutta hyvää oli!


Possu juuri uunista tulleena.

Revittyä possua

Porsaan lapaa, sen verran kuin pataan mahtuu
Suolaa, rouhittua mustapippuria
1 iso sipuli
1/2 prk yrttistä tomaattimurskaa
1/2 prk tex mex -soosia (savuinen, tulinen)
1 isompi pullollinen olutta, esim. Budejovicky Budvar

Mausteita: itse käytin hurjan määrän rouhaisuja chili explosion -myllystä, cayenneä, tabascoa ja jotain chipotle-chilisoosia

Leikkaa sipuli neljäksi lohkoksi, ja irrottele lohkoja niin että saat peitettyä lohkoilla padan pohjan. Mausta possu reilusti mustapippurilla, ja suolalla. Laita possu sipuleiden päälle. Kaada päälle kaikki soosit ja oluet ja mausteet.

Laita pata kansineen uuniin 150 asteeseen. Käännä possua noin tunnin välein. Minulla tuli valmista viiden uunitunnin jälkeen, jonka tiesi siitä että possusta ei saanut enää mitään otetta haarukalla, koska liha oli niin mureaa.

Kun possu on valmis, nosta se padasta leikkuulaudalle. Revi kahdella haarukalla koko komeus silpuksi. Sen jälkeen poista ylimääräiset rasvat padasta liemen pinnalta. Laita sitten possusilppu takaisin pataan, ja anna imeytyä hetken aikaa. Lämmitä hela hoito vielä uunissa.




Possusilppu

Tällä kertaa valmista silppua syötiin tortillojen sisässä. Matkaan tuli myös tulista salsaa, ranskankermaa, tomaattisilppua ja salaattia.



Valmista!

Ei kommentteja: