Kokkailua ja leipomista suurien tunteiden kanssa - eihän siitä mitään muuten tuu ;)


maanantai 9. toukokuuta 2011

Kanatortillat

Det var Äitienpäivä ja kokeilin uudenlaisia kanatortilloita. Uusia siksi, että nämä tehtiin niistä pienistä maissikuorista joita nykyään kaupasta löytyy. Ohjetta otin täältä, ja muokkasin hieman omaan tarpeeseen. Oman tortillan sisään tuli yllättäen soijapullia curryssä, hyviä olivat nekin.


Kanatortilloita neljälle

rasiallinen broilerin fileesuikaleita, 300-400 g (marinoituja tai ei)
jalopenoa maun mukaan, pilkottuna
puoli prk tropical salsaa
mustapippuria, cayennea

12 kpl pieniä maissikuoria
rypsiöljyä

talouspaperia

kourallinen hienoa juustoraastetta: mozzarella, cheddaria, edamia tms.
puoli prk ranskankermaa
jotain kastiketta, esim. hot chili sauce, tabasco jne.
romaine-salaattia pilkottuna
miniluumutomaattia pilkottuna, puoli rasiaa

Paista kanat kypsäksi pannulla ja lisää jalapenot sekä salsa ja mausteet. Laita kanat astiaan folion alle.
Laita pannulle reiluhkosti rypsiöljyä. Kuumenna sen aikaa, että öljyyn heitetty pieni kananpala (esimerkiksi) alkaa selvästi 'porista' öljyssä. Tarkkaile öljyn kuumuutta koko paiston ajan, liian kuuma öljy tulee päälle, mutta liian kylmä ei paista.

Ota ensimmäinen maissilettu, ja kasaa sen päälle vähän kanaa. Käännä kuori taskuksi. Ota taskusta kiinni pihdeillä, ja paina pannulle. Paina taskun päälypuolta hetken aikaa kiinni pannua kohti, jotta tasku pysyy kasassa. Voit sen jälkeen kasata pannulle lisää tortilloita (minulla mahtui 3 yhtä aikaa). Kun tortillan alapuoli on muuttunut kullanruskeaksi, käännä se vielä. Kun tortilla on valmis, ota se pihdeillä kiinni, ja valuta pois ylimääräistä öljyä. Laske tortilla kahden talouspaperiarkin päälle, ja käännä paperi taskuksi tortillan ympäri. Ravista pari kertaa varovaisesti, niin että loputkin irtoöljyt saadaan pois. Laita valmis tortilla lautaselle, ja esim. folion alle.

Kun valmis tortilla on hetken aikaa levähtänyt eli jäähtynyt, raota sitä varovasti ja lisää taskuun juustoa. Anna taas odotella hetken aikaa. Kun juusto on sulanut, taskuun laitetaan vielä ranskankermaa, kastiketta, salaattia ja tomaattia.
Helpointa tämä kaikki on tehdä jos toinen henkilö paistaa tortilloita ja toinen kokoaa. Mutta onnistui yksinkin, tosin alkupään tortillat ehtivät jäähtyä ehkä vähän liikaa.

Tortillojen kanssa tarjottiin ristikkoperunoita ja dippiä. Dippiin tuli kermaviiliä, vähän kevytmajoneesia, chilisoosia, tex mex -maustesekoitusta, punaista thai- currymaustetta, tabascoa, tropical salsaa, ketsuppia ja sinappia.






Ei kommentteja: