Kokkailua ja leipomista suurien tunteiden kanssa - eihän siitä mitään muuten tuu ;)


tiistai 10. toukokuuta 2011

Lissää parsaa

Eilen oli jääkaapin tyhjennystalkoot vol N. Huomasin että aineista saisi kivan piirakan, kunhan perheen pakonomaiselle lihansyöjälle kipaisisi vielä kaupasta sekaan pekonia. Tällä kertaa kokin-laiskuri käytti valmistaikinaa pohjaksi. Piirakasta katosi 80 % yhden illan aikana, joten se lienee oli ihan onnistunut.;)


Parsapiirakka
iso vuoallinen

pkt ruis-peruna-piirakkataikinaa sulaneena
1 kpl täydellisiä silikonivuokia johon ei tartu mikään!

1 iso sipuli
3 valkosipulin kynttä
pkt suomalaista pekonia
puoli nippua vihreää parsaa
4 cm pienestä vuohenjuustotangosta

pienehkö rasiallinen ranskankermaa
2 munaa
loraus maitoa, n. 1dl?
mustapippuria, suolaa, timjamia
pieni kourallinen juustoraastetta; esim. mozzarellaa ja parmesania sekaisin.

Muotoile sulaneesta taikinasta vuoan mallinen pala. Koko taikina ei tule välttämättä käytettyä, sillä pohjasta kannattaa tehdä suht ohut jotta se
paistuu hyvin. Laita pohja vuokaan, ja leikkaa vielä veitsellä ylimääräiset pois
reunoilta.
Pilko pekoni ja sipuli, ja paista pannulla kunnes sipuli on pehmennyt ja pekoni paistunut. Kaada pohjan päälle ja levitä tasaisesti. Lisää joukkoon murusteltu vuohenjuusto ja pilkottu valkosipuli.
Sekoita kulhossa ranskankerma, munat ja maito. Kun seos on sopivan paksuista (saa jäädä aika paksuksi) lisää vielä mausteet, ja levitä pohjalle.

Kuori parsat ja leikkaa pois kovat päät. Pilko pienemmäksi, jolloin valmista piirakkaa on helpompi leikata. Levittele palaset pohjalle. Laita lopuksi päälle vielä juustoraastetta.
Paista uunissa n. 200 asteessa puolisen tuntia. Anna jäähtyä hyvin.




Ei kommentteja: