Kokkailua ja leipomista suurien tunteiden kanssa - eihän siitä mitään muuten tuu ;)


keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Papupyörykät

Erilaisia kasvispyöryköitä on aina hauska tehdä: niihin saa helposti ympättyä proteiinia, ja hyvän maun lisäksi niistä saa ruokaa moneksi päiväksi. Tällä kertaa kokeilin Jere Niemisen 'Vegaanin kotiruokakirja':n ohjetta papupyöryköille. Tuli todella hyviä, ja nämä sopivat hyvin esim. pastan ja tomaattikastikkeen kanssa. Suosittelen!



Papupyörykät

1 kiinteämaltoinen peruna
3 valkosipulin kynttä
1 prk kidneypapuja
4 rkl rypsiöljyä
2 rkl ketsuppia
2 rkl chilikastiketta, makeaa (minä laitoin ei-makeaa, tulista)
puolikas sipuli
1,5 dl kaurahiutaleita
0,5 dl korppujauhoja
2 rkl perunajauhoja
1 rkl paprikamaustetta (laitoin tulista)
2 tl jauhettua korianteria (ei ollut, korvasin juustokuminalla)
2 tl kuivattua chiliä tai cayennepippuria (laitoin molempia)
0,5 tl suolaa
rypsiöljyä paistamiseen

Kuori peruna ja raasta se. Kuori valkosipulinkynnet ja pilko. Huuhtele ja valuta pavut. Soseuta perunaraaste, pavut, öljy, ketsuppi ja chilikastike sauvasekoittimella, mutta jätä vähän sattumia. Hienonna sipuli. Lisää papumassaan joukkoon kaikki loput aineet, ja sekoita taikina käsin tasaiseksi. Muotoile taikinasta pyöryköitä ja paista ne runsaassa öljyssä keskilämmöllä.

Kastikkeen koostin basilika-pastakastikkeesta, mausteista, vuohenjuustosta ja kirsikkatomaateista. Pastana toimi kotilopasta jossa oli punajuurta ja tomaattia väriaineena. Annoksen päälle tuli parmesania.





Ei kommentteja: