Kokkailua ja leipomista suurien tunteiden kanssa - eihän siitä mitään muuten tuu ;)


maanantai 16. toukokuuta 2011

Makaroonilaatikko-uudistusta

Mulla on jäänyt mieleen, kuinka toinen mummo aikoinaan kehui erään kaupan makaroonilaatikkoa. Se oli punertavan väristä ja mehukasta, nestettä oli paljon. Näin tuossa eräänä päivänä marketin valmisruokatiskillä vähän samannäköistä lootaa, ja tein sitten oman kokeilun kotona. Sanoisin että tuli parasta omatekoista makaroonilaatikkoa, vaikka ei ehkä terveellisintä. Mutta mitäs pienistä.;)


Vuoallinen Mehukasta Makaroonilaatikkoa


Pss tummaa makaroonia
300-400 g jauhelihaa (lihansyöjän puoli)
1/2 pss hälsans kök -kasvismureketta (vegepuolelle)
1 lasipullo felixin chilisoosia
kolmisen desiä vettä
puolikas kasvisliemikuutio
3/4 prk kevyt&paksu -ruokakermaa tai kaurakermaa
1/2 rasiaa pienestä olympia-sulatejuustosta
chili explosion -maustetta, mustapippuria, cayennepippuria

Keitä makaroonit ohjeiden mukaan, valuta. Laita vuokaan.
Paista jauheliha, mausta omien mieltymysten mukaan. Sulata kasvismureke-aines. Sekoita nämä makaroonien kanssa vuokaan. Valmista kastike:
Laita kattilaan chilisoosi, vesi, ja mausteliemikuutio. Kiehauta, ja lisää sulatejuustoa, kermaa ja mausteita. Kastike saa olla hieman paksuhkoa.

Kaada kastike vuokaan makaroniseoksen päälle. Paista uunissa 200 asteessa
puolisen tuntia.






Ei kommentteja: