Kokkailua ja leipomista suurien tunteiden kanssa - eihän siitä mitään muuten tuu ;)


perjantai 6. toukokuuta 2011

Parsapitsa

Eilen teki mieli parsaa jossain muodossa, ja myös vuohenjuustoa. Pitsa tuli ensimmäisenä mieleen. Hyvää siitä tuli, vaikka pohja olisi ehkä hieman ohuempi saanut olla. Kuvassa pitsa menossa uuniin.


Parsapitsa
pellillinen


Pohja:
6 dl jauhoja: itse laitoin vehnäjauhoja, vehnälesettä ja jotain moniviljajauhoja
2-3 tl leivinjauhetta (laitoin osan soodaa)
2 tl suolaa
n. 1 dl maitoa
kermaviilipurkki
3 rkl öljyä

Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja suola. Lisää maito ja kermaviili, puristele taikinaksi. Lisää vielä öljy lopussa mukaan. Muotoile pellille leivinpaperin päälle. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Täyte:


Nippu vihreää parsaa
oliiviöljyä
ripaus suolaa ja mustapippuria

tölkillinen artisokan sydämiä
pieni tanko vuohenjuustoa
buffala-mozzarellaa
lihansyöjille esim. kylmäsavustettua porsaan fileeleikkelettä ja meetvurstia
rucolaa


Kuori kuorimaveitsellä parsatangoista ohuesti päälykerros pois. Leikkaa alaosan kova kohta pois jos sellaista on. Pidä kiinni nupusta, ja suikaloi loput parsasta ohuiksi levyiksi. Laita suikaleet kulhoon, lisää oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria ja sekoita.

Paloittele artisokansydämet. Laita pitsapohjan päälle artisokkaa, lihaa, murustele vuohenjuustoa, ja laita parsasuikaleet suht. päällimmäiseksi. Revi päälle vielä mozzarellaa. Mukaan voi laittaa halutessa myös hieman ranskankermaa, kevätsipulia, ja vaikka aurinkokuivattua tomaattia. Laitoin pitsaan myös hieman normaalia edam-raastetta.

Paista pitsaa uunissa niin kauan että juustot ovat sulaneet ja pohja on hieman ruskettunut. Lisää päälle rucolaa.





Ei kommentteja: