Kokkailua ja leipomista suurien tunteiden kanssa - eihän siitä mitään muuten tuu ;)


maanantai 2. toukokuuta 2011

Tulista karjalanpaistia

Kaupassa tuli vastaan hyvännäköistä karjalanpaistilihaa, joten ei kun menoksi. Intouduin kokeilemaan chilireseptikilpailun ohjetta. Minun pataani mahtui hieman pienempi annos kuin ohjeessa, lihaa taisi olla 700 g ja muut aineet laitoin suhteessa siihen. Hyvää ja mureaa tuli kuulemma!



noin kilo sekavihanneksia
mielen mukaan
riittävästi chiliä: itse laitoin kaksi keltaista, kaksi punaista ja 2 habanero-chiliä.
karjalanpaistilihaa noin kilo

puolisen kiloa sipulia

reippaasti valkosipulia
tomaattimurskaa puolisen kiloa

(fondia)

mausteita
smetanaa




Pyöräytä lihoja ja lohkottuja sipuleita pannulla pikaisesti pinnan sulkemiseksi ennen pataan laittamista. Pilko chilit ja vihannekset sekaan ja kaada tomaattimurska ja vettä niin että lihat suunnilleen peittyvät. Mausta mustalla pippurilla, tulisella paprikalla, voimakkaalla curryllä, tandoorimausteella ja tarvittaessa vielä kuivatulla chilillä.
Uuni päälle ja paisti sinne. Itsellä liha oli parhaimmillaan 3,5 tunnin uunissa kypsyttelyn jälkeen, 125 asteessa ja ilman kantta. Valkosipulia laitoin kokonaisina kynsinä sekaan siinä vaiheessa, kun haudutteluaikaa oli vielä noin puolet jäljellä. Valmiin annoksen päälle hieman smetanaa.






Ei kommentteja: