Kokkailua ja leipomista suurien tunteiden kanssa - eihän siitä mitään muuten tuu ;)


torstai 16. lokakuuta 2008

Foccaccia

Tästä foccacciasta tuli aivan hyvä. Sormisuolaa olisi voinut olla vähän enemmän, en sitä paljoa laittanut kun ajattelin että oliiveissa on suolaista tarpeeksi. Päälle sopisi varmaan myös fetajuusto, raastetu mozzarella yms. jos haluaa mehevämpää.


Foccaccia
pieni pellillinen

3,5 dl kevytmaitoa
yksi kynnetön valkosipuli
1 rkl kuivahiivaa
2,5 dl grahamjauhoja
3,5 dl vehnäjauhoja
muutama rkl rypsiöljyä
kourallinen mustia oliivea siivutettuina/palasina
sormisuolaa
tuoretta rosmariinia


Lämmitä kattilassa maito. Kun maito on kuumaa, lisää silputtuna valkosipuli, ja anna kiehua muutaman minuutin. Jäähdytä.
Lisää noin 42 asteiseksi jäähtyneeseen maitoon kuivahiiva ja suola, ja sekoita hyvin. Ala lisäämään jauhoja vähän kerrallaan, sekoita ensin puuhaarukalla ja lopuksi käsillä. Vaivaa sen verran että taikinaan tulee sitko. Pistä liina kulhon päälle, ja anna taikinan turvota noin tunnin ajan.
Laita uunipellille leivinpaperi, ja sivele se rypsiöljyllä. Laita taikina paperin päälle, ja taputtele sekä kauli sitä pellin muotoon, sen paksuiseksi kuin haluat. Sivele levy rypsiöljyllä. Tässä välissä voit pilkkoa ainekset joita haluat foccacciaan. Itse laitoin tällä kertaa tuoretta rosmariinia ja mustia oliiveja sekä suolaa. Kun taikina on ehtinyt vähän aikaa levähdellä pellillä, tee siihen koloja vaikka sormillasi. Lisää suolaa, yrtit, ja oliivit. Laita uuniin paistumaan 225 asteeseen siksi aikaa, että foccaccia alkaa saada väriä.

Ei kommentteja: