Kokkailua ja leipomista suurien tunteiden kanssa - eihän siitä mitään muuten tuu ;)


keskiviikko 15. lokakuuta 2008

Risotto & halloumi

Eilen alkoi tekemään mieli risottoa sekä halloumia, joten kyhäsin kokoon ruuan johon sai molemmat mukaan. Taisin viime vuonna maistella samantapaista annosta jossain Jyväskylän ravintolassa, ja tein siitä sitten omanlaisen versioni. Jos on aikaa ja viitseliäisyyttä, romescokastike sopisi tähän myös hyvin.

Risotto & halloumi
3 annosta

rypsiöljyä
2,5 dl risottoriisiä
1 sipuli
3 jumbo herkkusientä
kasvislientä
(n. 1 dl valkoviiniä)
mustapippuria, suolaa
(parmesania)
tuoretta basilikaa
halloumipaketti
prk medium chunky salsaa

Laita kuumenneeseen kattilaan reilusti rypsiöljyä, ja nakkaa perään silpotut sipulit, sienet, sekä riisi. Pyörittele seosta ja anna hieman kuullottua. Lisää perään valkoviini, ja anna sen imeytyä riisiin. Lisää seuraavaksi kuumaa kasvislientä niin, että riisit juuri ja juuri peittyvät. Kun liemi on imeytynyt riisiin, lisää lientä samalla tavoin. (Laita pannu kuumenemaan halloumia varten)
Jatka tätä niin kauan että riisi alkaa olla kypsää. Paistele halloumiviipaleet pannulla kullanruskeiksi. Kun halloumi on valmista, ota palat lautaselle ja pyöräytä pannulla salsaa niin että se lämpiää.
Risoton viimeistely:
Rouhi joukkoon mustapippuria, ja tarkista tarviiko suolaa lisätä. Ota kattila pois liedeltä, ja lisää joukkoon tuore basilika silputtuna, sekä parmesanjuusto. (Itse pidän raastetusta, mutta isommat palaset voi laittaa vaikka annoksen päälle tarjoiltaessa.)

Ei kommentteja: