Kokkailua ja leipomista suurien tunteiden kanssa - eihän siitä mitään muuten tuu ;)


keskiviikko 8. lokakuuta 2008

Peruna-jauheliha/soijapaistos

Tein eilen uunivuoallisen tätä paistosta, joka osoittautui oikein hyväksi. Ohjeen nappasin Lettupannusta, ja muuntelin ihan vähän. Ensimaisteluiden jälkeen tuli fiilis että oisi voinut kyllä tehdä toisenkin vuoallisen samalla.:) Toisen puolen tein meidän karnivaalille jauhelihasta, toisen puolen soijarouheesta. Soijarouhe maistui tässä sen verran hyvälle että seuraavalla kerralla en taida käyttää jauhelihaa.

Peruna-jauheliha/soijapaistos
4 hlö:lle
2 rkl rypsiöljyä
mausteita: tulista paprikajauhetta, mustapippuria, basilikaa, yrttisekoitusta, valkosipulijauhetta
1 sipuli
1 kynnetön valkosipuli
1 iso porkkana
5 kukkurallista rkl tummaa soijarouhetta
3 tuoretta rosmariinia
suolaa ja mustapippuria maun mukaan
2 rkl ruohosipuli -tuorejuustoa
1,5 dl kolmen juuston ruokakermaa + vettä
1 kg Lapin puikulaa
200 g paistijauhelihaa

Laita lämmenneelle pannulle rypsiöljyä ja sekoita siihen mausteet. Lisää hetken päästä pilkottu sipuli. Kuullota vähän aikaa, ja lisää jauhelija tai soijarouhe. Jauheliha: paista kypsäksi, ja lisää mausteita ja suolaa jos tarvii. Sekoita joukkoon rkl tuorejuustoa. Soijarouhe: sekoita hyvin sipulin joukkoon, lisää vähän vettä, ja sekoittele. Kun vesi on imeytynyt rouheeseen, laita hieman lisää vettä. Tee näin kunnes rouheeseen ei enää imeydy vettä. Mausta tarpeen mukaan, tuliset mausteet sopivat myös hyvin. Sekoita joukkoon rkl tuorejuustoa.

Kuori perunat ja porkkanat ja valkosipuli. Viipaloi ohuiksi viipaleiksi, sekoita keskenään. Lisää vähän rypsiöljyä, rosmariinin lehdet, suolaa ja mustapippuria.
Laita puolet kasvisviipaleista uunivuokaan tasaisesti. Lisää päälle jauheliha/soijarouheseos. Laita päällimmäiseksi kerrokseksi loput kasvisviipaleet. Lisää vähän vettä vuokaan, ja 1,5 dl juustoista ruokakermaa. Itselläni nämä nesteet täyttivät ehkä puolet vuoasta. Käyttämäni vuoka oli tosin laaja, eli kerrokset eivät olleet kauhean paksuja. Jos sinulla on pieni vuoka, voi olla että nestettä pitäisi laittaa enemmän.
Laita vuoka uuniin 200 asteeseen. Kun päällykerros alkaa saada vähän väriä, ruoan pitäisi olla valmista. Minulla siihen taisi mennä noin 25 minuuttia tuon laakean vuoan kanssa. Jos päällykerros meinaa kuivua, voi hyvin lisätä päälle vähän ruokakermaa.
Tämän ruuan kanssa sopii hyvin jokin majoneesipohjainen salaatti.


Ei kommentteja: