Kokkailua ja leipomista suurien tunteiden kanssa - eihän siitä mitään muuten tuu ;)


torstai 16. lokakuuta 2008

Soija-kasvispiirakka

Päätin koittaa onneani ensimmäistä kertaa yhdistelmän soijarouhe - piirakka kanssa. Ajatus oli että voi piirakkakin käydä 'kunnon ruuasta' eli kun pääraaka-aineena on soijarouhe, niin tulee kasvissyöjän proteiinitkin tienattua. Ja täytyy sanoa että hyvän maun lisäksi piirakka oli täyttävää!
Jos/kun teen piirakkaa seuraavan kerran, taidan vielä lisätä siivutettuja kirsikkatomaatteja. Hyvä aikomus oli myös tehdä ruis-perunapohja, mutta työpäivä vei veronsa joten ajauduin ostamaan ihan valmistaikinaa.;)






Soija-kasvispiirakka
pieni uunipellillinen

1 pkt sunnuntai piirakkataikinaa
1,5- 2 dl soijarouhetta
sipuli
2 jumbo -herkkusientä
n. 2-3 dl vettä
puolikas kasvisliemikuutio
1 rkl tomaattipyrettä
puoli pussillista sopivaa keittoainesta (esim. knorr tomaatti-paprikakeitto punajuurella ja omenalla)
mausteita: paprikamaustetta, mustapippuria, cayennepippuria, valkosipulijauhetta, yrttejä.
rkl tuorejuustoa (esim. ruohosipuli)
soijakastiketta
puoli prk ananaspaloja omassa mehussaan
1/2 -1 prk apetinan fetakuutioita aurinkokuivattu tomaatti-liemessä
vähän juustoraastetta, esim. mozzarella
1 dl alpron soija-ruokakermaa
pari rkl paprika-sulatejuustoa (esim. koskenlaskija)
(siivutettuja kirsikkatomaatteja)

Laita taikina sulamaan leivinpaperin päälle. Kuumenna pannu, lisää reilusti rypsiöljyä ja laita sekaan pilkotut sipulit, herkkusienet ja jonkin ajan päästä soijarouhe. Lisää hieman vettä, ja anna rouheen imeä se. Lisää vettä pariinkin kertaan, kunnes rouhe ei enää ime vettä. Laita sitten pannulle vielä vähän vettä,ja murenna joukkoon kasvisliemikuution palanen, ja tomaattipyre sekä keittoaineksia. Sekoittele ja anna kiehua hiljalleen. Lisää mausteita maun mukaan (soijarouhetta saa maustaa aika reippaasti.) Kun soijarouhe alkaa olla pehmeää, maistele ja lisää mausteita tarvittaessa, ja esim. soijakastiketta ja tabascoa. Laita lopussa vielä rkl tuorejuustoa.

Kauli sulanut taikina pellille, ja taittele vähän reunoja. Murenna sen päälle fetaa, ja levitä myös soijarouheseos tasaisesti. Laita vielä anaspaloja ja lisää fetaa, sekä hieman juustoraastetta (ja tomaatinviipaleet). Lämmitä kattilassa soijakermaa, ja sekoita joukkoon sulatejuusto. Kattilaan voi myös lisätä mausteita jos haluaa. Kun juusto on sulanut kerman sekaan, laita neste varovasti lusikalla piirakan päälle. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia, tai niin että piiras alkaa ruskettumaan. Tarjoa esim. salaatin kanssa. Valkkarilasillinen olisi sopinut myös joukkoon aivan loistavasti..:)





1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kuullostaa todella namilta, täytyy kokeilla pian!