Kokkailua ja leipomista suurien tunteiden kanssa - eihän siitä mitään muuten tuu ;)


maanantai 27. lokakuuta 2008

Nougatpalat

Viikonloppuna alkoi taas kolottamaan makeanhammasta, ja tein piirakan jonka ohjetta olin jo aikaisemmin vilkuillut Kinuskikissan sivuilla. No, yhtä hienon näköisiä leivoksia en saanut aikaiseksi, mutta maku oli kyllä hyvä. Ei liian makeaa, mutta kuitenkin sai sen kolotuksen loppumaan hetkellisesti ainakin.:)

Nougatpalat
pieni uunipellillinen

pohja:
150 g voita tai margariinia (itse käytin flora culinessea; jota tuli siis 1,6 dl)
1 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Päälle:
2 dl pähkinäsuklaalevitettä (löysin vain yhden vaihtoehdon kaupasta eli Eldoradon Duo -levite)
1 Maraboun Dubbel Nougat -patukka

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Sekoita munat joukkoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle n. 20 x 20 cm kokoiseksi levyksi. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 10-13 min. Anna pohjan jäähtyä hieman.

Levitä pohjan päälle huoneenlämpöistä pähkinäsuklaalevitettä mahdollisimman tasaiseksi kerrokseksi.
Sulata Dubbel Nougat mikrossa sopivassa astiassa. Laita pohja levitteineen 200-asteiseen uuniin n. 3 minuutiksi, jotta pinta hieman sulaisi. Itse pidin piirakkaa uunissa reilun 5 minuuttia, mutta en oikein ole varma vieläkään että sulasiko se siellä vai ei.;) Voi olla levitteestä kiinni; Kinuskikissa käytti ilmeisesti Nutellan tai Rainbow'n levitettä. Valuta sitten nougat pinnalle lusikan avulla kuvioiden. Nostele sitten piirakkaa leivinpaperin kulmista: tämän pitäisi tasoittaa pintaa ja saada nougat uppoamaan pähkinälevitteeseen. Laita jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa sen jälkeen paloiksi.




Ei kommentteja: