Nougatpalat
pieni uunipellillinen
pohja:
150 g voita tai margariinia (itse käytin flora culinessea; jota tuli siis 1,6 dl)
1 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
Päälle:
2 dl pähkinäsuklaalevitettä (löysin vain yhden vaihtoehdon kaupasta eli Eldoradon Duo -levite)
1 Maraboun Dubbel Nougat -patukka
Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Sekoita munat joukkoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle n. 20 x 20 cm kokoiseksi levyksi. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 10-13 min. Anna pohjan jäähtyä hieman.
Levitä pohjan päälle huoneenlämpöistä pähkinäsuklaalevitettä mahdollisimman tasaiseksi kerrokseksi.
Sulata Dubbel Nougat mikrossa sopivassa astiassa. Laita pohja levitteineen 200-asteiseen uuniin n. 3 minuutiksi, jotta pinta hieman sulaisi. Itse pidin piirakkaa uunissa reilun 5 minuuttia, mutta en oikein ole varma vieläkään että sulasiko se siellä vai ei.;) Voi olla levitteestä kiinni; Kinuskikissa käytti ilmeisesti Nutellan tai Rainbow'n levitettä. Valuta sitten nougat pinnalle lusikan avulla kuvioiden. Nostele sitten piirakkaa leivinpaperin kulmista: tämän pitäisi tasoittaa pintaa ja saada nougat uppoamaan pähkinälevitteeseen. Laita jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa sen jälkeen paloiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti