Eilen alkoi tekemään mieli makeaa kaupassa, ja tuumin että tähän piirakkaan osaan ostaa ainekset ilman reseptiäkin. Ja kyllähän se onnistui. Yllätyin kuinka helppoa toscapiirakan tekeminen oli, ja aika nopeastikin se tuli. Alkuperäisen reseptin löysin Marielta.
Toscapiirakka
halk. n. 24 cm vuokaan
pohja:
2 luomumunaa
1 1/2 dl sokeria
1/2 tl leivinjauhetta
reilu 1 dl juoksevaa beceliä
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl karpalojauhetta
1 tl vaniljasokeria
päällys:
100 g mantelilastuja
1 dl sokeria
reilu 1 dl juoksevaa beceliä
1 dl maitoa
1 tl mustikkasiirappia
1 rkl vehnäjauhoja
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Kääntele sekaisin. Lisää juokseva becel. Kaada silikonivuokaan (rasvaa tavallinen piirakkavuoka ensin). Paista 180 asteisessa uunissa kunnes kakku on kiinteä ja vaaleanruskea. Valmista silläaikaa tosca. Laita rasva ja muut ainekset pieneen kattilaan,ja keitä seosta välillä sekoitellen noin 20 min kunnes seos on muuttunut paksuksi, mutta vielä levitettäväksi massaksi. Ota kakku uunista, nosta uunin lämpötila 200 asteeseen ja lusikoi täyte kakun päälle. Paista vielä noin 10 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti