Tein eilen herra marjaskarhulle kastiketta porsaan sisäfileestä. Tavallisesti sisäfilee menee uuniin eri marinadien kanssa, mutta nyt huvitti koittaa jotain uutta. Hyvää kuulemma tuli,
rosmariini sai maun 'metsäiseksi'.
Lihakastike porsaan sisäfileestä
n. 3 annosta
porsaan sisäfile reiluiksi paloiksi paloiteltuna
sipuli
paistamiseen vähän flora culinessea
1 rkl tomaattipyrettä
1 tl dijon sinappia
1/2 kasvisliemikuutio
pari tujausta soijakastiketta
tujaus balsamicoa
paprikajauhetta
mustapippuria
valkosipulijauhetta
1 tl vehnäjauhoja
1 tl tuoretta rosmariinia
1/2 prk ranskankermaa
vettä
(tabascoa)
(suolaa)
Kaupan pakasteesta barbeque -lohkoperunoita
Laita uuni kuumenemaan, ja pakkauksen ohjeen mukaan paistele perunat. Itse laitoin ensin perunat uunniin, ja aloin sitten tekemään kastiketta jossa ei mene kuin hetki.
Laita kuumalle pannulle flora culinessea, silputtu sipuli ja paloitellut lihat. Kun liha on suurinpiirtein ruskistunut, laita joukkoon sinappi, tomaattipyre, soijakastike, balsamico ja kuivat mausteet. Pyörittele sekaisin. Lisää puolillaan olevaan ranskankermapurkkiin vettä pintaan asti, ja sekoita sekaisin. Lisää pannulle pieni rkl vehnäjauhoa, ja sekoita. Lisää sitten pannulle kasvisliemikuution pala murennettuna, ja laimennettu ranskankerma. Sekoita hyvin. Lisää lopussa tuoretta rosmariinia pilkottuna, ja maista tarviiko lisätä mausteita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti